Mijn naam is Wieteke Bogie-Schoufs

In het zuiden van het land ben ik mijn carrière begonnen als advocate. Ik heb mij vervolgens bij de vFAS gespecialiseerd in personen- en familierecht en scheidingsmediation. Na 13 jaar cliënten te hebben bijgestaan in (vecht)scheidingen was mediation voor mij een verademing. Het werd mij duidelijk dat een hoop frustraties en ellende tussen cliënten kon worden voorkomen door tijdig in het kader van een mediationtraject met elkaar in gesprek te gaan. Het is mijn ervaring dat de beste oplossingen voor een conflict komen vanuit de betrokkenen zelf. Er is steeds sprake van maatwerk waarbij ook recht wordt gedaan aan de emoties die een rol spelen.

Daarbij wordt er ook veel aandacht geschonken aan de belangen van de betrokken kinderen, iets waar ik mij altijd sterk voor gemaakt heb.

Na de verhuizing met mijn gezin naar Noord-Brabant, heb ik dan ook besloten mij enkel nog toe te leggen op waar mijn hart ligt, namelijk bij de mediation.

Werkwijze

Als MfN-registermediator ben ik een ervaren en gekwalificeerde mediator die werkt volgens de gedragsregels en het mediationreglement. Een MfN-registermediator valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak. Ook ben ik verplicht mijn kennis en vaardigheden op peil te houden door permanente educatie.

Als jurist en voormalig advocate heb ik veel ervaring met het personen- en familierecht. Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor Mediation (NvM) en de vereniging voor familie- en jeugdrecht (FJR).

In een mediationtraject vind ik het belangrijk dat voor cliënten helder is welk proces zij ingaan en welke stappen er doorlopen zullen worden. Dan kunnen zij zich hier ook actief voor inzetten en wordt er voortvarend gewerkt. Ook is duidelijk wat zij van mij als mediator kunnen verwachten.

Tevens kijk ik, onbevooroordeeld en onpartijdig, naar de persoonlijke kant van een conflict. Wat zijn de gevoelens en emoties die ervoor zorgen dat een goede communicatie geblokkeerd wordt? Ik zorg ervoor dat cliënten in een veilige en vertrouwelijke sfeer kunnen komen tot een goed gesprek.

Omdat het belangrijk is dat u een goed gevoel heeft bij uw mediator, bied ik de mogelijkheid tot een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van maximaal een half uur. Als het vertrouwen er is, maken we vervolgens de start naar een prettige samenwerking.

“Er is steeds sprake van maatwerk waarbij ook recht wordt gedaan aan de emoties die een rol spelen. Ik zorg ervoor dat cliënten in een veilige en vertrouwelijke sfeer kunnen komen tot een goed gesprek.”

- Wieteke Bogie-Schoufs

Sense Mediation

Vraag hier een gratis kennismakingsgesprek aan.